Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

România – 161!

Povestea României moderne, cea a fiecăruia dintre noi și a tuturor, laolaltă, se rescrie, an de an, prin rememorare, onor și perspective, pe pagina datată 24 a celei dintâi luni.
Dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Moldova și Țara Românească, în tabloul Micii Uniri din 1859, dovadă a unității de cuget și simțire, a devotamentului și spiritului național, ne-a adus pe noi, românii, într-un prezent al suveranității, independenței, unității și indivizibilității.
În cinstea acestui eveniment de mare însemnătate pentru poporul român, la 161 de ani de la Mica Unire, Corul Metanoia al Penitenciarului Aiud cinstește trecutul printr-un cântec istoric, printr-un marș de luptă, vestit cântec ostășesc.
Rememorarea acestei file de istorie și identitate ne revine, însă, fiecăruia, prin gând, cântec și hore, dar mai ales fapte. Fiecare zi în care purtăm „haina de român” este o responsabilitate și o promisiune de progres.
La mulți ani, România! 
Participarea polițiștilor de penitenciare timișoreni în cadrul ceremoniei militare organizate în municipiul reședință de județ
Participarea polițiștilor de penitenciare târgujieni în cadrul ceremoniei militare organizate în municipiul reședință de județ
← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii