Astăzi 13-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Proiectarea viitorului sistemului de justiție penală prin lentilele tehnologiei

In perioada 16-17 mai 2024, în cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a derulat a VIII-a ediție a Conferinței Internaționale SPECTO – „Proiectarea viitorului sistemului de justiție penală prin lentilele tehnologiei” .
Evenimentul, de înaltă ținută academică, a fost organizat de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Confederația Europeană de Probațiune, Direcția Națională de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor și Asociația Română de Științe Penale, reunind peste 100 de practicieni și cercetători din domeniul justiției penale și studenți.
Programul conferinței a inclus lucrări ale specialiștilor din domeniul justiției penale, trei mese rotunde, patru sesiuni paralele de comunicări științifice și un workshop adresat studenților. Participanții, reuniți din țări precum Belgia, Croația, Finlanda, Franța, Irlanda, Nigeria, Norvegia, Republica Moldova, România, Serbia, Statele Unite ale Americii și Ungaria, au explorat modul în care era digitală își pune amprenta asupra dimensiunilor multidisciplinare ale justiției penale, precum și recomandările de politici ale Uniunii Europene care sprijină colaborarea interinstituțională.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii