Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Reintegrare prin cultură

Timp de jumătate de an, Penitenciarul București-Rahova, în colaborare cu Asociația „Happiness of Colors” a desfășurat proiectul „Reintegrarea deținuților prin Cultură”- un program integrat, derulat de formatori specializați în domeniile lor de activitate, în conținutul căruia s-au organizat ateliere de lucru precum “Călătorie în lumea emoțiilor”, ”Terapii Creative”, ”Incursiune muzicală” și ”Atelier de teatru”.

35 de persoane private de libertate au fost incluse în atelierele proiectului, unde au învățat, dezvoltat și cultivat moduri noi de gândire, de acțiune și gestionare a emoțiilor, aspecte care au venit în sprijinul reabilitării și reintegrări lor prin artă în viață și în societate. Workshop-urile au fost coordonate de profesioniști în domeniile de competență, precum actorul și regizorul Iulian Gliță sau percuționistul Gabriel Bălașa.

Încununarea eforturilor celor șase luni de desfășurare a proiectului s-a concretizat în data de 21 februarie, prin susținere, la Teatrul Nottara, partener cu tradiție al sistemului penitenciar, a spectacolului de teatru “Hamlet“ (adaptare după W. Shakespeare) și a expoziției ”Art Changes Lives”.

În data de 23 februarie 2023, atât spectacolul cât și expoziția au fost prezentate persoanelor private de libertate din Penitenciarul București-Rahova, iar luni, 27 februarie 2023 întreaga echipă a proiectului a repetat evenimentul la Penitenciarul București-Jilava, oferind șansa de participare, în calitate de spectatori, cât mai multor persoane custodiate. derulat de către Asociația ”Happiness of Colors”, în parteneriat cu Penitenciarul București – Rahova, a fost finanțat de către Kaufland România, prin programul ”În Stare de Bine” și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Administrația Națională a Penitenciarelor acordă o importanță deosebită sectorului de reintegrare socială pentru persoanele private de libertate, astfel încât orice oportunitate vine în sprijinul demersurilor întreprinse de către instituție este întâmpinată cu interes.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii