Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Regăsire prin folclor

Activitățile educative și culturale desfășurate într-o unitate penitenciară apar ca o importantă acțiune socială care structurează, mijlocește, diversifică și îmbunătățește relațiile dintre om și societate. În societate totul are o reciprocitate, astfel că omul educat sau reeducat în penitenciar, acționând asupra societății, paralel cu transformarea acesteia, se transformă pe el însuși, rezultat care, Ia rândul său, se va răsfrânge pozitiv asupra societății.

 

Plecând de Ia această premisă, Penitenciarul Timișoara a organizat în data de 20.06.2017, un spectacol excepțional intitulat „TRADIȚII DIN POPOR”, susținut de către celebra interpretă de muzică populară din Banat – NICOLETA VOICA, o voce cunoscută și iubită. La invitația acesteia au participat la programul artistic și alte nume sonore ale folclorului bănățean, precum: Geta ARGHIUȘ, Corina TUDOR, Petrică VELESCU, Nicoleta DELINESCU, lancu POPOVICI, Octavia HETEA, Bogdan FIRU, Angelica STOICA, Septimiu ONEA și un grup de dansatori din localitatea Pietroasa, județul Timiș. Minunatul eveniment s-a desfășurat în Gradina de vară a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

 

 

Evenimentul a avut o triplă semnificație: celebrarea ocrotitorilor penitenciarelor, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sensibilizarea privind problematica reintegrării sociale prin promovarea activităților desfășurate în cadrul comunității locale și întărirea relațiilor cu familia.

La spectacol au participat 236 deținuți, clasificați în regimurile deschis și semideschis, care au avut ocazia de a petrece momente plăcute în compania familiei, precum și un număr de 50 de colaboratori ai Penitenciarului Timișoara.

În demersul recuperativ al deținuților, un important element de sprijin îl constituie menținerea legăturii cu familia sau cu mediul de suport. Prin organizarea unor acțiuni de acest gen urmărim păstrarea și dezvoltarea comunicării dintre părinți și copii, în vederea compensării lipsei de afecțiune și educație de care sunt privați și, totodată, să le oferim deținuților experiențe culturale care să contribuie la dezvoltarea personală a acestora.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii