Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Cum putem atrage personal medical în penitenciarele din România? – tema raportului prezentat de Consiliul Europei

În data de 11.07.2022, a fost prezentat Raportul privind evaluarea nevoilor de atragere a personalului medical în sistemul penitenciar din România, eveniment organizat de Consiliul Europei, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, partener în proiectulConsolidarea serviciilor medicale și de sănătate mintală în penitenciarele din România”.

Asistența și intervenția de specialitate în ceea ce privește asistența medicală a persoanelor care au fost sancționate penal sunt aspecte de o deosebită importanță, din perspectiva parcursului european asumat de către țara noastră.

La eveniment au participant reprezentanți ai Avocatului Poporului, Mecanismului Național de Prevenire, Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Colegiului Medicilor și ai Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici. Alocuțiunile de deschidere au revenit domnului Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției, doamnei comisar șef de poliție penitenciară Ioana Morar, director general adjunct Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și doamnei Raluca Ivan, șef Unitatea de cooperare în poliție și privare de libertate în cadrul Consiliului Europei.

Ministerul Justiției și Ministerul Sănătății, în calitate de parteneri, au evidențiat importanța acestui raport, ca prim rezultat concret, realizat în conformitate cu Planul de implementare al proiectului.

Raportul privind evaluarea nevoilor de atragere a personalului medical în sistemul penitenciar din România constituie o analiză aprofundată, care va fundamenta elaborarea Strategiei/documentului de politică în domeniul resurselor umane pentru a atrage personal medical care să lucreze în sistemul penitenciar. Important de menționat este faptul că strategia va include recomandări privind îmbunătățirea cadrului de reglementare a legislației sanitare aferente sistemului penitenciar. În acest context, prima reuniune a grupului de lucru pentru creionarea structurii documentului strategic a avut loc în data de 12.07.2022.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii