Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

„Rădăcinile educaţiei sunt amare, dar fructele ei sunt dulci”

                   „Rădăcinile educaţiei sunt amare, dar fructele ei sunt dulci” – Aristotel

            Festivitatea de absolvire a Promoției „SNPAP 20″

         Festivităţile care au avut loc marți, 29 august 2017, la Tîrgu Ocna, au fost dedicate celebrării a două momente importante pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare: festivitatea de absolvire a Promoţiei SNPAP–20 şi festivitatea de aniversare a 20 de ani de la înfiinţare, instituția marcând astfel timpul în care, cu profesionalism şi dăruire, profesorii au cultivat în fiecare promoţie cunoştinţele şi valorile fundamentale ale viitorului agent de penitenciare.

        Conştienţi fiind de transformarea produsă în vieţile lor, prin asumarea unui nou mod de viață dedicat serviciului patriei şi ordinii de drept, şi a faptului că zi de zi își vor dărui toată priceperea şi ştiinţa în slujba oamenilor, elevii Şcolii au depus, în Piaţeta Primăriei oraşului Tîrgu Ocna, jurământul de credinţă, cu emoţii şi plini de speranţă, în faţa ministrului justiţiei-domnul profesor universitar doctor Tudorel TOADER, vice-ministrului justiţiei din Republica Moldova-domnul Anatolie MUNTEANU, directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România-domnul Marian DOBRICĂ, directorului general al Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova-domnul Aureliu SUHAN, reprezentanților Centrului de formare a personalului din administrația penitenciară KRUS din Norvegia, reprezentanților instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, reprezentanților autorităților publice locale, reprezentanților organizațiilor sindicale, precum și foștilor șefi de promoție ai Școlii.

         În mesajul său, ministrul justiţiei a apreciat profesionalismul pe care managementul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare l-a transpus într-o nouă promoție a cărei misiune implică o responsabilitate majoră, întemeiată pe dorința de schimbare și progres.

 

„Exprim deplina convingere că veţi reprezenta infuzia aceea de tinereţe, de oameni determinaţi pentru îndeplinirea în cele mai bune condiţii a obiectivelor. Veţi avea un rol foarte important şi foarte sensibil pentru că va trebui să participaţi la corijarea, la îndreptarea segmentelor în care societatea a eşuat parţial – cu cei care se află în penitenciar.”, a transmis domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei.

Gândurile de apreciere au continuat, în același registru, dincolo de tiparul solemnității, pentru fiecare absolvent în parte. Contribuția fiecăruia a fost întipărită, ca o simbolică dovadă de recunoștință, în placa aniversară a instituției, dezvelită cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființare.

După un an de pregătire temeinică, drumul celor 258 de abslovenți ai Școlii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (dintre care 15 aparținând de Republica Moldova) a continuat individual, conturând harta instituțiilor penitenciare cu noi linii de culoare, acea culoare care traduce eforturile de aliniere a sistemului penitenciar românesc la standardele europene.

Felicitări!

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii