Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Puterea exemplului de la foști deținuți

În dorința de a exemplifica demersurile care au loc în unitățile penitenciare cu ocazia Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, reprezentanții Penitenciarului Botoșani vestesc reușita unui eveniment care se încadrează în categoria puterii exemplului.
Astfel, luni, 14 octombrie 2019, la sediul unității, în prezența a 60 de persoane private de libertate, voluntarii Asociației „Fight for freedom” au adresat o invitație la lectură, activitate devenită cutumă în rândul celor condamnați doar la privare de libertate, și nu la privare de educație, cultură, frumos și potențial de schimbare.
Prin colaborarea directă cu specialiștii din cadrul unității, voluntarii Asociației și-au propus să determine un număr cât mai mare de cititori să descopere bogăția cărților, experiența lecturii contribuind, astfel, la dezvoltarea personală a acestora, creionând premisele unei noi perspective asupra vieții în perioada postexecutorie.
Printre voluntarii Asociației se numără și foste persoane private, oameni care au cunoscut puterea unui nou început, dar și motivația necesară menținerii în libertate, departe de infracționalitate. Aceștia au fost prezenți la evenimentul desfășurat în locul ce, cândva, le-a fost casă și univers, pentru a le împărtăși actualilor deținuți experiența vieții după detenție.
Mărturiile vii ale celor prezenți pot constitui un punct de referință pentru cei care astăzi se află cu un pas mai aproape de liberare, conferindu-le certitudinea că stigmatul social de „fost deținut” poate fi combătut prin efort susținut, încredere și stăruință în muncă. Acest lucru este confirmat de cei care, în prezent, au reușit să găsească un echilibru în ceea ce privește stabilitatea familială și a locului de muncă. Și da, vorbim despre foști deținuți!
În contextul bunei colaborări dintre reprezentanții Penitenciarului Botoșani și instituțiile mass-media locale, evenimentul, care a depășit granițele unei simple invitații la lectură, a putut ajunge la publicul larg, potențând, astfel, deschiderea pe care penitenciarul o manifestă față de societatea civilă.
Momente din timpul evenimentului pot fi vizualizate aici.
Imaginile, dublate de poveștile de viață, demonstrează că puterea exemplului există! Mulțumim Asociației „Fight for freedom” și invităm și alți actori sociali să sprijine demersurile de reintegrare socială derulate la nivelul unităților penitenciare!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii