Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Semnarea protocolului de colaborare cu Organizația „Salvati Copiii”

În data de 22.01.2024, într-un cadru festiv, doamna Gabriela ALEXANDRESCU, președinte executiv al Organizației “Salvați Copiii”, și domnul chestor de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, în calitate de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, au procedat la semnarea protocolului de colaborare dintre cele două instituții, pentru o perioadă de trei ani.

Formalizarea cadrului de colaborare dintre cele două organizații permite potențarea principalilor factori de protecție în prevenirea recidivei, vizând, cu prioritate, îmbunătățirea intervențiilor de specialitate adresate categoriilor speciale de persoane private de libertate: femei, minori, tineri. Exemplificăm, în acest sens, implementarea în parteneriat a unui program de consiliere parentală și socio-emoțională pentru femeile aflate în detenție, precum și derularea unor activități de informare și consiliere a minorilor și tinerilor aflați în grija centrelor educative și de detenție.

Ne vom adresa, astfel, în coordonatele acestui parteneriat, nevoilor minorilor, tinerilor, femeilor privați de libertate, custodiați în cadrul așezămintelor de detenție subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Aceste demersuri contribuie la diversificarea ofertei de activități și programe de reintegrare socială disponibile la nivelul sistemului penitenciar, valorificând experiența uneia dintre cele mai cunoscute și respectate organizații din România, cu tradiție în asistența acordată categoriilor menționate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii