Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Promovăm sportul! Alătură-te nouă!

„Talentul câştigă meciuri, dar munca de echipă şi inteligența câștigă campionate”

                   Michael Jordan

Marti, 29 mai 2018, zece persoane internate în Centrul Educativ Târgu Ocna au participat la competiția de fotbal „Cupa 1 Iunie”, organizată pe baza sportivă a Colegiului „Gheorghe Asachi”. Competiția a devenit o deja o tradiție pentru unitățile participante, aflându-se la a doua ediție.
Activitatea a fost structurată pe trei etape, în fiecare dintre acestea având loc meciuri de fotbal pe teren redus. În cadrul competiției au participat elevi de la licee din municipiul Onești: Colegiul „Grigore C. Moisil”, Colegiul Tehnologic „Gheorghe Asachi” şi Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”, precum și persoane custodiate de Centrul Educativ Târgu Ocna.
Activitatea a avut drept scop dezvoltarea unor comportamente prosociale în rândul tinerilor internați, comportamente bazate pe fair-play,corectitudine si respect. Această a treia etapă s-a încheiat prin decernarea de premeii celor merituoși.

Se spune că mișcarea este viață, deci ce ne poate motiva mai mult decât promovarea ei? Sportul ne oferă posibilitatea de a evada din cotidian, ne creează o stare de bine, ne provoacă să ne depășim limitele și ne alimentează încrederea în sine – toate aceste elemente sunt uzitate în demersurile de reintegrare socială derulate la nivelul unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, încununând metodele clasice de intervenție recuperativă.

Mulțumim, totodată, unităților de învățământ colaboratoare, fără de care aceste activități nu ar cunoaște finalitatea scontată!

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii