Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Progrese în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate

În cadrul proiectului „Ramâi liber! – Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate”, Asociația GRADO, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, Universitatea De Montfort Leicester UK și Administrația Națională a Penitenciarelor au organizat luni, 6 mai 2019, conferința „Progrese în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate” cu participare internațională, în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România.
Obiectivul conferinței a constat în analiza situației cazurilor de recidivă între realitate, mit și populism, principalele linii de discuție fiind trasate de directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, doamna Ioana Mihaela MORAR, și dezvoltate de participanți, printre aceștia numărându-se: domnul Andrei FURDUI – Președintele Comisiei interministeriale pentru coordonarea și implementarea prevederilor Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate – Ministerul Justiției, Dr.Ioan DURNESCU – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, PhD Larry MOTIUK – Serviciul Corecțional din Canada, președintele Asociației VEBO – domnul Thomas WUTHRICH, Dr. Anamaria SZABO – Universitatea De Montfort, Leicester UK.
În acest sens, activitatea a inclus și o prezentare a activității Comisiei interministeriale pentru coordonarea și implementarea prevederilor Strategiei naționale de reintegrare a persoanelor private de libertate și posibilele activități viitoare ale acesteia.
Proiectul „Ramâi liber! – Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate” este desfășurat în parteneriat de către Asociația GRADO și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu sprijinul Asociației VEBO din Elveția, și este finanțat de Loteria Cantonului Zurich. Proiectul a început în luna februarie 2017 și se va finaliza în luna mai 2019.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii