Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Primiți cu colinda?

La invitația Protoieriei Vaslui, corul constituit la nivelul Penitenciarului Vaslui a susținut, duminică, 15.12.2019, la Sala Polivalentă din Vaslui, un program de 14 colinde.

Concertul-spectacol „Colindăm în sat și în cetate” a fost organizat de Episcopia Hușilor. Corul Penitenciarului Vaslui a urcat pe scenă alături de Corul „Dignus est”, al Episcopiei Hușilor, și de Corala „ATOV”, (Asociația Tinerilor Ortodocși din Vaslui), dând curs unei invtații care ne onorează, dar care ne și obligă în același timp.

Arta, sub diferitele ei forme, este, în esență, cea mai profundă expresie a creativității umane, cea mai frumoasa exprimare a gândurilor omului, un excelent mijloc de exprimare a sentimentelor, o modalitate de exteriorizare a structurii şi a preocupărilor interioare ale individului, precum şi un mijloc de proiectare a viziunii artistice despre lume şi viaţă.

Talentul și înclinaţiile artistice pot exista latent în oameni, fiind nevoie doar de un context favorabil în care acestea să se poată pune în evidenţă. În mediul penitenciar există, cu siguranţă, persoane care nu-şi conştientizează aceste resurse, și de aici  responsabilitatea noastră de a descoperi și a promova potenţialului artistic al acestor persoane și de a le utiliza într-un mod constructiv.

Faptul că spectatorii prezenți au ovaționat și au aplaudat minute în șir prestația corului Penitenciarului Vaslui, validează că munca de sprijinire a persoanelor încarcerate în efortul de a se redescoperi într-o alta lumină, punând pasiune, cunoaştere şi suflet în ceea ce fac, nu este fără finalitate.

Prin participarea la această activitate, a fost creat acel cadru favorabil pentru exersarea de către persoanele private de libertate a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, în strânsă legătură cu stimularea interesului pentru activități artistice menite să genereze şi să cultive un climat psihosocial pozitiv.

Totodată, s-a reușit sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, deschiderea unităţii penitenciare către comunitatea exterioară, instituţii şi reprezentanţi ai culturii, menţinerea unei vieţi active în rândul persoanelor private de libertate, precum şi asigurarea unei imagini pozitive a serviciului penitenciar la nivelul societăţii, prin implicarea în acţiuni împreună cu societatea civilă şi prin creşterea transparenţei activităţii  serviciului nostru custodial.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii