Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Primăvara se vede frumos și dincolo de gratii

…se simte bucurie și oamenii parcă zâmbesc mai mult, mai des și cu încredere. În paralel cu provocări cărora reușim să le facem față, păstrăm o atitudine pozitivă și mizăm pe echilibru în depășirea oricărui impas, iar primăvara, da, ne ajută.

In unitățile penitenciare, martie transformă rutina, an de an, în ingeniozitate și punte către societate. Mărțișorul se reinventează și devine moneda de schimb pentru zâmbete și iertare, iar Baba Dochia pășește din legendă și se face cunoscută în rândul celor care n-au știut, poate, la timpul lor, de povești, învățături sau alte obiceiuri.

Promovând activități recuperative care îmbină noțiunile teoretice cu cele practice și de sensibilizare a populației libere, dăm valoare unui timp care, nefructificat, ar rămâne doar o condamnare, o intermitență în destinul individ sau o pată neagră în memorie.

Aceleiași atitudini s-au pliat și reprezentanții Penitenciarului Oradea. Timp de 10 zile, o expoziție de obiecte confecționate de către deținuții custodiați a putut fi admirată în incinta Cetății Oradea. Efortul deținuților, creativitatea și implicarea personalului s-au concretizat în mărțișoare, flori din hârtie și felicitări care au fost admirate de publicul interesat.

Poate părea ușor, dar căutarea „binelui” în mijlocul celor condamnați pentru „rău” și găsirea lui în cele mai surprinzătoare forme nu este o misiune deloc facilă.

Primăvara se vede frumos și dincolo de gratii!

 

 

 

 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii