Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Prezența lui Hristos în penitenciare și Crăciunul nostru cel de toate zilele”

În data de 14 decembrie 2023, la Penitenciarul Mioveni, Părintele Profesor Universitar Dr. Constantin NECULA a fost invitat să susțină o conferință națională, pastorală, cu tema „Prezența lui Hristos în penitenciare și Crăciunul nostru cel de toate zilele”.

Dimineața a debutat cu oficierea, de către preoții capelani prezenți la activitate, a unei slujbe-acatist, în biserica unității. Emoțiile și spiritualitatea au fost împărtășite de toți cei prezenți în acel moment sacru.

După încheierea acestui moment, în fața unui auditoriu format din peste 200 de angajați și aproximativ 50 de persoane private de libertate, prelegerea Părintelui a fost o adevărată călătorie în profunzimile sufletelor. Cuvintele sale au atins corzile sensibile ale fiecărui ascultător, indiferent de statut sau trecut.

Părintele Necula, cunoscut și iubit pentru înțelepciunea sa, vechi și îndrăgit colaborator ala sistemului penitenciar românesc, a adus în prim-plan semnificația profundă a Crăciunului, subliniind tradițiile și obiceiurile care dau farmec acestei sărbători. Cu o abordare caldă și plină de înțelegere, acesta a evidențiat principiile fundamentale ale vieții, precum iubirea, credința și iertarea, ilustrându-le prin experiențe personale care au captivat întreaga audiență.

Conferința a avut ca obiectiv nu doar informarea, ci și ridicarea nivelului de cultură și educare a persoanelor private de libertate. Părintele a reușit să creeze un pod subtil între deținuți și comunitate, promovând înțelegerea reciprocă și încurajând dezvoltarea personală a fiecăruia.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, această întâlnire a fost un dar adus sufletelor celor aflați în penitenciar, contribuind la îmbogățirea lor spirituală și oferind perspectiva unui Crăciun plin de speranță și lumină.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii