Astăzi 26-03-2025 sunt: 24544 persoane private de libertate

Prevenția ține la distanță detenția – Învață din greșelile altora!

Înțelegând importanța activităților de prevenire a infracționalității, Penitenciarul Vaslui continuă seria activităților de prevenire a criminalității și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor custodiate, în cadrul unor campanii desfășurate la nivelul județului, cu implicarea mai multor entități sociale, succesul componentei de reintegrare socială depinzând de suportul și concursul comunității locale.

Prezentul proiect vizează valorificarea experiențelor de viață ale deținuților, pentru conștientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului și, implicit, responsabilizarea beneficiarilor proiectului pentru respectarea legislației privind circulația pe drumurile publice. Se încearcă, astfel, reducerea efectelor încălcării regulilor și a legilor comunității, respectiv diminuarea accidentelor rutiere soldate cu victime.

Campania a început în anul 2018, sub titlul „Prevenția ține la distanță detenția – Învață din greșelile altora!”, și s-a desfășurat în școli de șoferi și licee din Vaslui.

Cu intenția de a promova, cu aplomb, activitățile prevăzute în proiect, începutul de an a deschis calea unei noi colaborări.   Reprezentanții S.C. Autoichim S.R.L. vor completa ședințele de teorie cu exemple vii, menite să condiționeze asumarea și învățarea unor atitudini și comportamente dezirabile social și evitarea comportamentelor delincvente. O primă întâlnire a avut loc joi, 16 ianuarie a.c., patru deținuți condamnați pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție fiind acele exemple vii pentru viitorii șoferi.

În campania întreprinsă de Penitenciarul Vaslui se va alătura și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, prin serviciile de specialitate.

Activitățile vor continua în toate școlile de șoferi care își vor deschide porțile, dar și în licee, interacțiunea directă cu lucrătorii sau cu persoanele private de libertate contribuind la cunoașterea mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă și înțelegerea fenomenului infracționalității, în sensul prevenirii comportamentelor de gen.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii