Astăzi 26-05-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Prevenirea delincvenței juvenile și a consumului de droguri: elevii de liceu vizitează Penitenciarul Mioveni

În 28 octombrie 2023, un grup de aproximativ 50 de  tineri și elevi din licee de la nivelul județului Argeș au participat, în cadrul Penitenciarului Mioveni, la o activitate de prevenire a delincvenței juvenile. Scopul principal al demersului l-a reprezentat conștientizarea riscurilor asociate consumului și traficului de droguri, dar și consecințele generale în cazul încălcării legii penale.

Evenimentul de la Penitenciarul Mioveni reprezintă urmarea firească a dezbaterilor cu tinerii pe tema fenomenului drogurilor în România, pe care ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, le-au demarat la nivelul județului Argeș.

Pe parcursul vizitei, tinerii au avut oportunitatea de a explora diverse sectoare ale Penitenciarului Mioveni, precum brutăria, atelierul de tâmplărie și spălătoria, urmărind întregul proces de producție și întreținere. Elevii au avut, totodată, oportunitatea de a vizita și spațiile de detenție, observând, de asemenea, condițiile de muncă ale polițiștilor de penitenciare.

De asemenea, în biserica din cadrul penitenciarului, vizitatorii au participat la o conferință în care au fost prezentate situații reale, din care aceștia au extras concluzii utile, în sens preventiv.

Vizita a inclus, astfel, ca moment principal destinat preventiei, un dialog între persoanele private de libertate și tinerii participanți.

Astfel de acțiuni sunt necesare la nivelul societății românești, în contextul în care fenomenul drogurilor înregistrează o creștere alarmantă, mai ales în rândul tinerilor. Prin acest demers, s-a avut în vedere creșterea gradului de responsabilizare în rândul tinerilor, precum și un nivel mai mare de autocontrol în situații de risc infracțional.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii