Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Practică, voluntariat și internship în domeniul asistenței sociale

În data de 09 martie 2018, Penitenciarul Iași a participat la cea de-a doua ediție a Târgului de oferte de practică, voluntariat și internship în domeniul asistenței sociale, la Aula Mihai Eminescu, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Manifestarea a reunit reprezentanţi ai instituţiilor statului cu rol în oferirea de servicii sociale pentru persoanele cu nevoi speciale, organizațiilor non-guvernamentale, societăţii civile, precum şi specialişti ai structurilor de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul penitenciarului, la eveniment fiind prezenți peste 400 de studenți, specializarea Asistență Socială,  masteranzi, cadre didactice universitare și coordonatori de activități practice.

Apreciind ca prioritară colaborarea cu instituţiile publice, organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale, Penitenciarul Iași este preocupat de atragerea, fidelizarea şi dezvoltarea parteneriatelor existente, promovarea proiectelor comune, precum şi responsabilizarea colaboratorilor prin programe şi agende de lucru bine definite, în beneficiul concretizării demersurilor de reintegrare socială.

Acest deziderat contribuie la diversificarea ofertei de programe şi activităţi de educaţie şi asistenţă psihosocială, în vederea implicării unui număr cât mai mare de persoane private de libertate, adaptării programelor educaţionale, de asistenţă psihologică şi socială la nevoile custodiate, precum şi conştientizarea de către comunitate a importanţei reintegrării sociale a acestora.

Evenimentul a cuprins trei momente distincte:

  1. Prezentarea organizaţiei și a programelor de practică, voluntariat și internship;
  2. Târgul de oferte de practică, voluntariat și internship şi înscrierea studenţilor ;
  3. Masă rotundă la care au paticipat reprezentanți ai managementului instituțiilor și organizațiilor partenere și reprezentanți ai Departamentului de Sociologie și Asistență Socială.

Târgul de oferte de practică, voluntariat și internship în domeniul asistenței sociale este organizat de către Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității “ Alexandru Ioan Cuza“ Iași și se înscrie în suita de manifestări organizate pentru a marca Zilele Asistenței Sociale, 2018.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii