Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Portret de succes – Alin ARDELEANU

O viață de succes nu devine o pildă, decât atunci când este povestită, înțeleasă și recunoscută. În spatele poveștilor și tiparelor brevetate de cutumă, printre flori, aplauze și admirație, se ascund și modele de reușită care însă contravin „normelor plastice”.

Funcționarul public cu statut special din sistemul penitenciar, uneori admirat, alteori blamat, trebuie să mențină standardele noțiunii de „echilibru” indiferent de presiunile specifice activității profesionale, astfel încât, dincolo de gratiile unităților de detenție, să fie doar el, omul liber, părintele exemplar și, poate, modelul de reușită intr-un domeniu care stârnește surprindere sau reticență.

Fie el artist plastic, dansator sau sportiv, omul din spatele uniformei surprinde realități multiple, o lume a contrastelor ce poate fi gestionată doar prin ambiție, perseverență și tărie de caracter. Aceste trăsături trebuie să fie evidențiate nu doar dintr-o perspectivă admirativă, caligrafiată și printată, ci prin asigurarea unui suport general constant, difuzare publică, precum și prin inițiative individuale de prețuire.

Începem, episodic, filmul unor portrete de succes, având ca protagoniști lucrători de penitenciare, exemple de reușită profesională și personală cu care ne mândrim. Citiți-le poveștile și preluați-le, după cuviință, dorință și putință, modelul!

Cel dintâi portret:

Printre ritmuri de vals si sunet de zăbrele

O viață de artist în spatele uniformei – Alin ARDELEANU – Penitenciarul DEVA

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii