Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Portret de succes – Marius ROMAN

Percepția societății asupra fenomenului de intervenție în vederea protejării ordinii publice este, de cele mai multe ori, fundamentată pe o imagine disproporționată între ceea ce implică metoda de intervenție și transpunerea în practică a instrumentelor legale, pe de o parte, și omul ce întruchipează resursa umană din spatele normelor tehnice, pe de altă parte.

Așa cum însuși legiuitorul prevede, statutul special al funcționarului public din sistemul administrației penitenciare este conferit de natura atribuțiilor de serviciu, care implică îndatoriri și riscuri deosebite. În acest context, organizarea unei structuri specializate de intervenție în situații critice devine un imperativ. Dezideratul unei perspective strategice în acest domeniu este cu atât mai mare cu cât nevoia de protecție este un atribut specific uman, care depășește inerent cadrul profesional al instituțiilor de profil. Omul specializat din spatele uniformelor  nu prestează doar o activitate tehnică, el devine deținătorul rolului hotărâtor în ceea ce privește dimensiunea performanțelor obținute de instituție, motivează, responsabilizează și creionează un exemplu personal, conferind sentimente de siguranță și progres.

Noțiunile redate nu creionează portretul unei funcții de management în domeniul siguranței penitenciare și nici nu elogiază supraputeri, ele conturează imaginea funcționarului public cu statut special din unitățile de detenție care, prin pregătire continuă, pasiune și implicare, transformă tehnica de lucru, echipamentele specifice și numerele înscripționate strategic pe uniforme, în identități ce se amplifică permanent în folosul comunității.

Construit fiind șevaletul, fixăm cu mândrie pânza celui de-al doilea portret de succes, invitându-vă să îl cunoașteți pe Marius ROMANcoordonatorul Structurii Asociate pentru Măsuri de Securitate Specială  din cadrul Penitenciarului Iași, profesionist, instructor de Taekwondo, președinte de club sportiv…om.

Cel de-al doilea portret

Omul de dincolo de limite

Marius ROMAN – Penitenciarul Iași

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii