Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Perfecționare profesională pentru polițiștii de penitenciare

În perioada 15-26 mai 2023, 143 de polițiști de penitenciare care își desfășoară activitatea în sectorul siguranța deținerii și regim penitenciar din toată țara, au urmat cursurile unui modul de pregătire, care s-a desfășurat concomitent în unitățile cu rol de coordonare regională și la Școala de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg Ocna.

În virtutea bunelor relații de prietenie și colaborare dintre Administrația Națională a Penitenciarelor din România și cea din Republica Moldova, alături de cei 14 cursanți ai centrului de pregătire stabilit la S.N.P.A.P. Tg Ocna, au parcurs modulul și doi ofițeri de justiție ai sistemului penitenciar din Republica Moldova.

Festivitatea de încheiere a modulului de pregătire, desfășurată la instituția de învățământ care pregătește personal pentru sistemul penitenciar, s-a bucurat de prezența domnului comisar șef de poliție penitenciară Claudiu Românu și a domnului comisar șef de poliție penitenciară Marian Ilie, directori generali adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor. Aceștia, alături de membrii delegației Republicii Moldova, condusă de doamna comisar de justiție Liuba Jignea-Suveica, au felicitat cursanții, subliniind importanța îndeplinirii obiectivelor acestui gen de pregătire profesională.

Pe parcursul celor două săptămâni de pregătire, polițiștii de penitenciare și-au însușit noțiuni privind modul de gestionare a incidentelor operaționale și critice și au beneficiat de pregătire teoretică și fizică de specialitate, fiind îndrumați de lectori cu experiență în acest sens.

În cadrul festivității, domnul comisar șef de poliție penitenciară Florian TUDOROIU, directorul Direcției Management Resurse Umane din cadrul ANP a înmânat celor 16 cursanți diplome și certificate de absolvire.

Următoarea sesiune de pregătire profesională a personalului din sectorul siguranța deținerii și regim penitenciar va avea loc în a doua jumătate a acestui an.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii