Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Penitenciarul Vaslui – Omagiu Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989

În aceste momente, la  împlinirea a 30 de ani de la victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, gândurile noastre se îndreaptă cu recunoștință, ca pios omagiu, către toți aceea care, prin jertfa lor, au făcut posibilă revenirea la democrație și la libertate. Evenimentele de atunci au făcut posibilă o schimbare radicală pentru viața noastră, a tuturor.

După 30 ani, credem că libertatea este o alegere, un act, o asumare, o răspundere și de ce nu, o obligație a noastră pentru un moment de comemorare.

Tocmai de aceea, reprezentanții Penitenciarului Vaslui s-au regăsit alături de toţi colegii din  instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, la manifestarea  omagiu dedicată Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Astfel, duminică, 22 decembie, un pluton format din de 19 polițiști de penitenciare a prezentat onorul la Monumentul Eroilor Revoluției din cimitirul „Eternitatea” din Vaslui, iar conducerea Penitenciarului Vaslui a depus o coroană de flori în semn de recunoștință.

De ce?!

Pentru că EI ne-au fost, poate, colegi, prieteni sau părinți, iar memoria lor trebuie respectată. EI au murit pentru idealurile revoluției, pentru libertatea țării, pentru demnitate, onoare și dreptate.

Prezența noastră la acest moment comemorativ a a demonstrat ADEVĂR, RESPECT, ACCEPTARE, așa cum le putem transpune fiecare dintre noi: prin comportamentul nostru la locul de muncă, în relațiile interumane, în societate, astfel încât mesajul istoric să nu fie dat uitării.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii