Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Penitenciarul Rahova – Întâlnire regională

În cursul lunii octombrie a.c., Penitenciarul București – Rahova a organizat și găzduit întâlnirea regională prevăzută în Planul Naţional de implementare a H.G. nr. 389/2015, respectiv activitatea I.1.4. „Organizarea unor schimburi de experienţă şi diseminarea modelelor profesionale de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”, înscrisă în Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015-2019, asumată la nivel naţional, inclusă în Programul de guvernare, devenind astfel una dintre priorităţile în domeniul justiţiei.
Scopul întâlnirii a fost consolidarea cadrului comun de lucru între specialiştii sectorului reintegrare socială de la nivelul unităţilor şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale locale, în contextul implementării calendarului de activități al Strategiei.
Acest eveniment a fost organizat în colaborare cu Penitenciarul București – Jilava, Penitenciarul Giurgiu, Penitenciarul-Spital Jilava și Penitenciarul-Spital Rahova, fiind invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale și centrale, lucrători de probațiune, reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai mediului universitar, reprezentanți ai ONG-urilor implicate în desfășurarea activităţilor de asistenţă socială a persoanelor custodiate de sistemul penitenciar, preoți și personal angajat al serviciilor de asistență socială oferite de Biserica Ortodoxă Română.

Considerăm că aceste demersuri pot constitui pârghii eficiente în identificarea soluțiilor viabile și funcționale care să faciliteze revenirea în societate, în sensul reintegrării sociale a persoanele liberate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii