Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Penitenciarul Giurgiu – Exerciții tactice în caz de incendiu

În perioada 03-05.09.2019, la Penitenciarul Giurgiu, s-au desfășurat 3 exerciții cu forțe și mijloace în teren, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu.
Scopul acestei activități, realizată în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituții, a fost verificarea viabilității pentru aplicarea procedurilor comune, a planurilor de cooperare, îndeplinirea în comun a misiunilor – în vederea realizării intervenției în situația producerii unor evenimente deosebite – și dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă în cadrul acțiunilor de intervenție.
La exerciții au participat: din partea Penitenciarului Giurgiu – 5 ofițeri, 10 agenți, 60 de persoane private de libertate, fiind utilizată și ambulanța din dotarea unității, iar din partea Inspectoratului pentru situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu – 2 ofițeri, 18 subofițeri și autospeciale de intervenție cu apă și spumă.
Tema abordată a fost „Modul de acțiune în caz de incendiu” – acțiunile de intervenție desfășurându-se de către Formațiunea de primă intervenție la incendii, stabilită la nivelul penitenciarului, în colaborare cu pompierii militari.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii