Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Penitenciarul Deva – expoziție de pictură, sculptură și grafică

De curând, Penitenciarul Deva a organizat, în cadrul cetății omonime, o expoziţie de artă plastică, eveniment devenit tradiție pentru unitatea de detenție, colaboratori și localnici.
Vernisarea acestei expoziţii a avut loc vineri, 2 august, iar lucrările au fost expuse publicului până duminică, 4 august.
Activitatea s-a realizat grație colaborării dintre reprezentanții penitenciarului și cei ai Primăriei Municipiului Deva – prin Serviciul Public de Gospodărire Municipală.
Lucrările expuse au fost realizate de către deținuți custodiați în penitenciarul Deva și fac parte din domeniile artistice: pictură, sculptură și grafică.
Prin desfăşurarea acestei activităţi, s-a preconizat formarea unor atitudini prosociale, încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul artistic, participarea acestora la activităţi valorizatoare, dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii externi din comunitate, care pot sprijini organizarea şi desfăşurarea activităţilor artistice, precum şi promovarea, în comunitate, a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar și a problematicii reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii