Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Pășiți în horă, alături de noi!

    Inimile vorbesc când pașii răsună!

Festivalul Național de Folclor pentru Deținuți, ediția a III-a

 

Ca o mărturie a spiritului și identității naționale, Administrația Națională a Penitenciarelor, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, are deosebita plăcere de a vă invita, vineri, 08 septembrie, începând cu ora 1000, la cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Folclor pentru Deținuți.

Evenimentul presupune participarea a 13 unități din sistemul penitenciar, la cele trei secțiuni ale festivalului: dansuri tradiționale românești, muzică populară și expoziție de artizanat (5 penitenciare și 1 centru educativ implicate în susținerea momentelor artistice de muzică și dans; 9 unități prezente cu obiecte tradiționale confecționate de către deținuți în cadrul atelierelor ocupaționale).

La această manifestare vor lua parte aproximativ 70 de persoane private de libertate, coordonate de reprezentanți ai personalului de reintegrare socială sau de colaboratori din comunitate.

Cea de treia ediție a festivalului continuă frumoasa colaborare dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, începută încă din anul 2013 și fructificată, an de an, prin proiecte comune ce promovează magia folclorului românesc, într-o încercare de restabilire a ordinii primordiale pierdute, pe care momentele artistice o întruchipează.

Mesajul pe care administrația centrală îl promovează este acela că arta nu are limite convenționale, iar întoarcerea la datinile și obiceiurile străbune reprezintă, întotdeauna, o excelentă modalitate de conștientizare a resurselor native pe care le deține poporul român și o sursă nesecată de exemple educaționale ce pot fi valorificate în activitățile derulate cu persoanele custodiate.

La Festivalul de folclor pentru deţinuţi şi-au anunţat participarea următoarele unităţi de detenţie: Penitenciarul  Bacău, Penitenciarul București Jilava, Penitenciarul București Rahova, Penitenciarul Focșani, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Mioveni, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul Ploiești Târgșorul Nou, Penitenciarul Tulcea, Penitenciarul Vaslui și Centrul Educativ Târgu Ocna.

Promovarea tradiției stă în mâinile noastre, cu atât mai mult cu cât eforturile depuse completează direcții de intervenție a căror finalitate profită societății.

Să ne prindem în hora care demontează orice prejudecată și să dăm o șansă reintegrării sociale!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii