Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Participarea ANP la prima reuniune a Comisiei Naționale de Incluziune Socială, prezidată de ministrul muncii

În data de 20 mai 2024, Administrația Națională a Penitenciarelor, prin prezența doamnei chestor de poliție penitenciară Ioana Mihaela Morar, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost parte activă la lucrările primei reuniuni a Comisiei Naționale de Incluziune Socială (CNIS), organizată de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și prezidată de către dna ministru Simona Bucura-Oprescu.

Comisia are un rol important în implementarea angajamentelor asumate de România în documentele internaționale în promovarea coeziunii sociale. Temele dezbătute în cadrul ședinței reprezintă priorități naționale, acoperind domenii, precum: protecția socială, ocuparea forței de muncă, locuirea, educația, sănătatea, digitalizarea și securitatea personală.

Din perspectiva vulnerabilității sociale, persoanele private de libertate prezintă nevoi speciale de asistență și protecție pentru facilitarea incluziunii și reducerea marginalizării sociale. În consecință, reprezentarea Administrației Naționale a Penitenciarelor în cadrul CNIS are o importanță deosebită, ținând cont de necesitatea armonizării principalelor măsuri prevăzute în documentele strategice promovate la nivel național și asigurarea sinergiei obiectivelor privind incluziunea socială, reducerea sărăciei și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii