Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Parteneriat strategic pentru reinserția socială: Administrația Națională a Penitenciarelor și Agenția Națională pentru Romi au semnat un protocol de colaborare

În data de 19 decembrie 2023, la sediul Agenției Naționale pentru Romi (ANR) a fost formalizată colaborarea, pentru încă trei ani, dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și ANR. Documentul a fost semnat de către domnul chestor de poliție penitenciară, dr. Dan HALCHIN, director general al ANP, și domnul Iulian PARASCHIV, președinte ANR, cu rang de secretar de stat.

Scopul parteneriatului dintre cele două instituții îl constituie  dezvoltarea de acțiuni comune menite să faciliteze reinserția socială a persoanelor de etnie romă private de libertate, având în vedere perspectiva interculturalității și respectul pentru diversitatea beneficiarilor.

Prin intermediul acestei colaborări, părțile implicate își propun să-și consolideze angajamentul reciproc pentru completarea și diversificarea ofertei de programe recuperative destinate persoanelor de etnie romă aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă angajamentul ferm de a desfășura activități bazate pe principiul tratamentului echitabil, evitând orice formă de discriminare pe criteriile de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă, infecție HIV/SIDA sau orice alte criterii similare.

În același context, a fost semnat și procolul de colaborare dintre ANR și Direcția Națională de Probațiune.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii