Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ora de asistență socială în penitenciar

Sursa imaginii: Policy options politiques

Ziua Mondială a Asistenței Sociale este o zi care își propune să atragă atenția asupra nevoii de facilitare a angajării și implicării adecvate a asistenților sociali în dezvoltarea sustenabilă a comunităților și asupra nevoii de finanțare inteligentă a asistenței sociale.

Rolul asistenților sociali și al serviciilor sociale este de a-i ajuta pe oameni să fie activi și puternici în comunitățile în care trăiesc, să fie capabili să contribuie la luarea deciziilor de grup și să înțeleagă efectele acestora pe termen lung.

Având în vedere faptul că actualul context epidemiologic implică multiple efecte la nivel emoțional (limitarea contactului cu mediul social extern, distanțarea socială, etc.), la Penitenciarul Ploiești, a fost derulată activitatea „Ora de asistență socială în penitenciar”, organizată cu ocazia „Zilei Mondiale a Asistenței Sociale”.

În acord cu măsurile necesare prevenirii și combaterii  COVID-19, activitatea s-a derulat atât în versiunea „față-în-față”, cât și prin intermediul sistemului TV cu circuit închis și distribuirea la camerele de deținere a unor materiale informative, cu tematica specifică, astfel încât consolidarea noțiunilor prezentate să se realizeze și în regim individual.

Astfel, în data de 16.03.2021, a fost derulată prima activitate din cadrul acestui proiect (o activitate de informare a deținuților), iar în data de 24.03.2021, a avut loc cea de-a doua activitate, care a constat într-un atelier de creație„Rolul asistentului social, văzut prin ochii persoanei private de libertate”. La finalul proiectului, cele mai bune descrieri vor fi postate pe site-ul Colegiul asistenților sociali – Filiala Prahova.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii