94 de persoane private de libertate custodiate de penitenciarele Codlea, Craiova, Găești, București-Jilava, București-Rahova, Mărgineni, Mioveni, Penitenciar-Spital Mioveni, Ploiești, Târgu Jiu și Timișoara au participat vineri, 12 octombrie a.c., începând cu ora 09:00, la activitatea interpenitenciară „Olimpiada persoanelor private de libertate”, ediția a V-a, eveniment găzduit de Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.
Activitatea a fost organizată de Penitenciarul Mioveni, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Clubul Sportiv Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, precum și cu Asociația „Sfinții Spiridon și Irina”, și a constat în competiții de fotbal, tenis de masă și darts.
Persoanele private de libertate de toate vârstele manifestă un interes deosebit faţă de exerciţiile fizice, faţă de mişcare, în general, şi ,în mod special, faţă de orice exerciţiu fizic desfăşurat sub formă de joc sau competiţie. Acţionând în principal asupra dezvoltării calităţilor şi capacităţilor fizice, exerciţiile fizice au influenţe favorabile şi asupra dezvoltării capacităţilor intelectuale, afective şi morale.
Clasamentul la secţiunea „Fotbal” a fost:
– Locul 1 – Penitenciarul Bucureşti Rahova
– Locul 2 – Penitenciarul București Jilava
– Locul 3 – Penitenciarul Găeşti
– Cel mai bun marcator: Zamfir George – Penitenciarul București Rahova
– Cel mai bun portar: Mureșan Marian – Penitenciarul București Rahova
Clasamentul la secţiunea „Tenis de masă” a fost:
– Locul 1 – Penitenciarul Bucureşti Jilava
– Locul 2 – Penitenciarul București Rahova
– Locul 3 – Penitenciarul Ploiești
Clasamentul la secţiunea „Darts” a fost:
– Locul 1 – Penitenciarul Găești
– Locul 2 – Penitenciarul Târgu Jiu
– Locul 3 – Penitenciarul Mioveni
Scopul derulării acestor activități este acela de a dezvolta interesul deținuților pentru practicarea diferitelor jocuri sportive, în vederea fortificării organismului și întăririi sănătății, dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter, a deprinderilor de comportare civilizată, dar și a spiritului de fair-play.