Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

„O voce prin fapte“

 „Singuri putem face atât de puțin; împreună putem face atât de mult.” – Helen Keller

 

Un deceniu de colaborare, mii de persoane private de libertate care au petrecut momente deosebite cu familiile lor, sute de povești de succes. Acesta este doar un modest bilanț al activităților realizate în comun de doi parteneri tradiționali- Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), prin unitățile subordonate, și Asociația Bărbaților Creștini din Timișoara. La ceas aniversar, aceste rezultate deosebite ale colaborării interinstituționale în domeniul reintegrării sociale a persoanelor ce se află sub o sancțiune privativă de libertate au fost celebrate în cadru festiv, în prezența ministrei justiției, doamna Alina- Ștefania GORGHIU, a directorului general al ANP, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN și a altor oficialități și colaboratori.

În coordonatele parteneriatului cu Asociația Bărbaților Creștini au fost inițiate proiecte și activități menite să contribuie, în mod real, la reintegrarea socială a deținuților, dar și la sensibilizarea comunității față de problemele cu care se confruntă persoanele aflate în detenție și nu numai. În această direcție, au fost derulate și alte programe educative și moral-religioase precum „Omul în comparație cu lemnul”, „De la zero la Zorro”, „O clipă pentru toată viața” sau ”Dincolo de succes”.

În cadrul evenimentului, desfășurat la Consiliul Județean Timiș și intitulat sugestiv  „O voce prin fapte”, alături de prezentarea rezultatelor remarcabile și a proiectelor comune viitoare, a fost subliniată importanța continuării eforturilor pentru reintegrarea deținuților în societate și reducerea ratei recidivei.

De asemenea, evenimentul a reprezentat și o bună ocazie pentru reiterarea obligațiilor asumate în protocolul de colaborare, respectiv respectarea angajamentelor reciproce, în vederea menținerii unei foarte bune colaborări în asistarea persoanelor aflate în detenție.

Cooperarea dintre cele două entități reliefează încă o dată, credința conform căreia în spatele fiecărui succes stă o echipă unită. Împreună, oamenii pot transforma visele în realitate și obstacolele în oportunități, iar colaborarea este calea prin care străbatem distanțe și depășim orice provocare, deoarece în fiecare contribuție individuală se află temelia unui succes colectiv.

Adresăm mulțumiri domnului Alin Pădureanu – președinte și tuturor voluntarilor Asociației Bărbaților Creștini pentru implicare și sprijin în progresul institutional privind reinserția socială a persoanelor private de libertate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii