Astăzi 05-03-2024 sunt: 23871 persoane private de libertate

O imagine valorează cât o mie de cuvinte

Dezideratul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor private de libertate impune conjugarea eforturilor și a posibilităților de care dispun instituțiile de stat, organizațiile neguvernamentale, mass-media și opinia publică. În acest context, în vederea continuării promovării unei imagini pozitive și obiective a sistemului penitenciar, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dat curs unei frumoase colaborări cu  Asociaţia „Euro Foto Art”.

Cooperarea celor două instituții creează premisele resocializării persoanelor private de libertate și permite accesul publicului larg la universul carceral într-un mod accesibil și inovator, prin artă.

Pornind de la premisa conform căreia o imagine valorează cât o mie de cuvinte, colaborarea, certificată prin încheierea unui protocol, urmărește trasarea, printre lumini, cadre, distanțe, zgomote și culoare, a unor albume care să reunească vechiul și noul, arhitectura specifică, activități, chipuri și sentimente, toate din interiorul unui sistem care promovează schimbarea prin educație și frumos, dincolo de temeri și prejudecăți.

În așteptarea transpunerii realității în imagini, reiterăm importanța implicării societății civile în completarea demersurilor instituționale, inclusiv prin surprinderea acestora în imagini care prind viață atunci când sunt însoțite de povești.

 

Despre Asociaţia „Euro Foto Art” puteți afla mai multe accesând site-ul https://www.eurofotoart.com/

 

Va urma…

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii