Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Noi soluții: Programul „ZEBRA”

 

Vineri, 23 iunie 2017, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a avut loc vizita de lucru a unei delegaţii formate din: domnul Rob MOUTHAAN, director Asociaţia „Zebra” din Olanda, domnul Andy PAIN, preşedinte al Asociaţiei „Cărarea vieţii” din Anglia,  domnul Sorin MAIER, vicepreşedinte al Asociaţiei „Cărarea vieţii” şi alţi participanţi. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost reprezentată de doamna comisar şef de penitenciare Ioana MORAR, care exercită, prin delegare, atribuţii de director general adjunct, dar şi de alţi specialişti din domeniile Reintegrare socială şi Cooperare şi programe.

Vizita a avut ca scop prezentarea Programului „Zebra”, implementat cu succes în sistemul penitenciar olandez, precum şi identificarea unor posibile soluţii de colaborare la nivelul unor unități penitenciare din România, fiind vizat, într-o primă etapă, pentru proiectul pilot, Penitenciarul Oradea.

În acest context, facem mențiunea că activitățile prevăzute în cadrul programului sunt în acord cu HG nr. 389/2015 privind Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, în sensul diversificării Ofertei serviciilor de asistenţă de care beneficiază persoanele custodiate, dar şi al susţinerii reintegrării socio-profesionale a acestora, în perioada postdetenţie.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii