Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Noi reciclăm ca să salvăm! TU?

În cadrul activităților de reintegrare socială din Penitenciarul București-Rahova, s-a încheiat prima etapă de colectare selectivă a bateriilor uzate. Deși această activitate s-a derulat constant de către fiecare persoană care a conștientizat importanța colectării selective a deşeurilor, ineditul proiectului se datorează faptului că iniţiativa  a fost urmată de organizarea unui concurs în care s-au înscris peste 200 de persoane custodiate.

Sub coordonarea personalului specializat din penitenciar, deţinuţii au realizat materiale de informare, au distribuit pliante informative în toate camerele de deținere și s-au preocupat de confecţionarea unor recipiente pentru colectarea bateriilor uzate.

Mulţumită colaborării de tradiţie cu Asociația „Ateliere fără frontiere”, au fost predate, la sfârşitul primei luni de colectare, un număr de 427 de baterii uzate , acestea urmând a fi transmise, mai departe, instituţiilor locale care asigură reciclarea acestora.

Faptul că în penitenciar există un număr mare de bunuri a căror utilizare este reglementată legal şi funcţionează cu baterii (aparate de radio, aparate de ras etc.), că această activitate practică a avut un impact semnificativ şi, de altfel, este la îndemâna tuturor să colectăm selectiv în vederea reciclării, ne determină să ne gândim la continuarea şi chiar extinderea proiectului în viitor.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii