Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Munca voluntară- un pas spre reintegrarea în societate

Subliniind nu doar rolul social al instituțíei penitenciare, dar și angajamentul său ca partener instituțional, joi, 26 octombrie 2023, prin grija Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost realizate activități de gospodărire, igienizare, defrișare și curățare vegetație la sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor din București, Bd. Ion Ionescu de la Brad nr. 8, sector 1.


Activitățile au fost realizate cu implicarea a 25 de persoane private de libertate clasificate la regim deschis, din cadrul Penitenciarului București-Rahova și se circumscriu acțiunilor de voluntariat desfășurate permanent de ANP cu organizații și instituții, în scopul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, dar și pentru întimpinarea nevoilor sociale specifice comunităților reprezentate de principalii actori comunitari și sociali cu care deținem parteneriate.

Unul dintre obiectivele prioritare ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și a unităților subordonate este implicarea deținuților în activități lucrative. Această abordare are ca scop dezvoltarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept și regulile de conviețuire socială, cu scopul de a facilita reintegrarea persoanelor private de libertate în societate. Administraţia Naţională a Penitenciarelor se procupă permanent de dezvoltarea activităților ocupaționale, acestea creând cadrul favorabil pentru exersarea sau dobândirea unor deprinderi tehnice, care să poată fi valorificate ulterior, în cadrul unor activități lucrative.

O bună instruire a persoanelor care se află în executarea unei pedepse sau măsuri privative de libertate se răsfrânge asupra calităților și asupra potențialului pozitiv al acestora, scopul principal fiind de a le sprijini în procesul de deprindere a abilităților de a munci.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii