Astăzi 02-03-2024 sunt: 23871 persoane private de libertate

Modelul în viață – elan și perspectivă

La răscruce de viață nu există indicatoare, însă, după ce trecem cumpăna, ne putem agăța de modele umane care să transforme zborul nostru frânt, în elan.
Aceste modele pot fi primele piese ale unui puzzle măreț, depinde doar de noi când alegem să le urmăm, de la bun început sau post factum. S-ar putea considera că detenția este acest ultim stadiu și, totodată, moment inițiatic în alegerea modelelor de urmat. Influența unui model poate fi, de altfel, mult mai pregnantă atunci când ea acționează, deși puzzle-ul deja s-a destrămat, în stadii ale vieții considerate „de formare”, precum adolsecența.
Adolescenții, în general, aleg ca modele de urmat persoane publice, fie ele politicieni, vedete sau sportivi care îi pot influența prin spirit întreprinzător, ambiție şi consecvență în atingerea unui țel, prin afirmarea unor principii sau o conduită morală impecabilă. Toate acestea pot desăvârși educația unui adolescent, ba mai mult, pot contribui la succesul acestuia pe drumul pe care şi-l alege.
Astfel, pe fondul necesității conectării tinerilor la valori, joi, 19.04.2018, în Centrul Educativ Buziaș s-a desfășurat activitatea „De vorbă cu personalitățile”, prin intermediul căreia s-a urmărit promovarea unor valori precum: integritatea, performanța, onestitatea, încrederea și curajul acțiunii civice.
Invitat la activitate a fost domnul Viorel DRĂGAN, cofondator al formației ȘAH-MAT din Buziaș și erou al Revoluției din 1989, care a vorbit despre momentul înființării formației și despre activitatea muzicală a acesteia. S-a pus accent pe rolul motivației în realizarea obiectivelor pe care ni le propunem de-a lungul vieții, pe importanța încrederii în forțele proprii. Au fost vizionate videoclipuri care reflectă succesele muzicale ale formației ȘAH-MAT și s-a realizat o comparație între provocările adolescenților din acea vreme și din vremurile actuale.
De asemenea, invitatul le-a vorbit participanților despre momentul Revoluției din 1989, despre implicarea tinerilor în desfășurarea evenimentelor declanșate în luna decembrie a acelui an, atât la nivel local, cât și la nivel național, subliniindu-se astfel efectul încrederii și al acțiunii civice în formarea unei societăți sănătoase.
Trebuie să promovăm ideea de ideal, de model și de perspectivă, căci numai astfel ne îndeplinim misiunea, nelăsându-ne doar duși de curent!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii