Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Meșteșuguri și artizanat alături de semeni

În data de 26 august 2021, Serviciul Educație din cadrul Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat o expoziție de obiecte cu specific tradițional, confecționate de persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de creație. Expoziția, cu titlul “Meșteșuguri și artizanat alături de semeni”, a fost prezentată în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, iar cu această ocazie au fost organizate și 4 ateliere de creație, prin care deținutele participante au prezentat o parte din tehnicile folosite pentru realizarea obiectelor artizanale, având, totodată, posibilitatea de a-şi expune persoanelor interesate povestea de viață.

Proiectul a urmărit sensibilizarea comunității cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate și prevenirea infracționalității, prin valorificarea potențialului educativ al experiențelor de viață ale persoanelor private de libertate.

La activitate au participat reprezentanți ai penitenciarului, ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii