Astăzi 22-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

MEDICALIS 2019

Sesiune de comunicări ştiinţifice dedicate „medicinei penitenciare”, în cadrul celui de-al 20-lea Congres Internaţional al tinerilor medici şi studenţilor la medicină – MEDICALIS 2019

Medicii sistemului penitenciar românesc, alături de studenți mediciniști și de tineri medici din țară și din străinătate, au participat la conferinţa de prezentare a lucrărilor workshop-ului „Medicina penitenciară”.
Evenimentul a avut loc vineri, 10 mai 2019, în cadrul celei de-a 20-a ediții a Congresului Internaţional al tinerilor medici şi studenţilor la medicină – Medicalis 2019, care se desfășoară, an de an, la inițiativa Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
Administrația Națională a Penitenciarelor, prin Penitenciarul-Spital Dej, se alătură congresului, anual, în calitate de partener științific.
Cele opt lucrări ştiinţifice prezentate în cadrul conferinței din amfiteatrul Universității au abordat teme complexe din gama cazuisticii şi a provocărilor cu care se confruntă medicii din penitenciare.
Devenită deja tradiție, în data de 11 mai 2019 a avut loc vizita studenților mediciniști la Penitenciarul-Spital Dej. Cei peste 40 de viitori medici au vizitat secțiile instituției, au trecut în revistă dotările și organizarea aferente unei unității spitalicești de acest gen și au avut ocazia să afle, direct de la specialiști, amănunte privind specificul muncii de medic în sistemul administrației penitenciare.
Lucrările Congresului Internaţional pentru studenţi şi tineri medici – Medicalis 2019 s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, în perioada 9-12 mai 2019.

https://medicaliscongress.ro/

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii