Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Liberi la…împădurit!

Pe lângă scopul principal al demersurilor de reintegrare socială, asupra cărora vă îndreptăm atenția ori de câte ori rezultatele lor se detașează vizibil de negativ, o componentă importantă a muncii personalului de penitenciare dedicat activităților recuperative o constituie impregnarea, în mentalul populației carcerale, a unei politici de responsabilitate socială bazată pe fapte concrete.
Așa că, lăsând vorbele deoparte, preț de câteva ceasuri, 9 tineri condamnați la măsura internării într-un centru educativ au sărbătorit „Ziua Internațională a Pădurilor”, printr-o activitate de împădurire derulată, în colaborare, de Ocolul Silvic Târgu Ocna și Centrul Educativ Târgu Ocna.
Activitatea, parte componentă a proiectului educațional „Renașterea naturii”, urmărește atingerea unor rezultate viabile nu la nivel statistic, ci în planurile care au o reală contribuție în echilibrul social – responsabilitatea  și protejarea mediului înconjurător.
Și, deși nu se face primăvară doar cu o floare, suntem pe deplin convinși de utilitatea acestui tip de acțiune în plan general. Capacitatea unor tineri ale căror priorități nu s-au raliat poate că niciodată altor concepte decât „binele meu”, „eu”, „mie”, de a înțelege voluntariatul ca pe un act de responsabilitate atât individuală, cât și colectivă, demonstrează potențialul recuperativ al acestora, într-un context în care toleranța și, deopotrivă, implicarea în demersuri ale căror rezultate au consecințe pozitive asupra noastră doar într-un viitor consolidat prin perseverență, nu ne sunt puncte forte.
Astfel de activități se vor desfășura constant, căci au un scop nobil și, chiar dacă vor rămâne ascunse de ochii poate temători ai publicului, noi vom striga în continuare „Liberi la împădurit!”

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii