Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Lecții de viață!

Miercuri, 30 mai 2018, Centrul de Detenție Craiova a organizat, în baza parteneriatelor încheiate cu Palatul Copiilor Craiova, Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Dolj și Colegiul „Frații Buzești”, cea de-a doua activitate derulată în comunitate sub titul Lecții de viață – parte a Campaniei de prevenire a criminalității și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor internate.
Înţelegând importanţa activităţilor de prevenire a infracţionalităţii, campania vizează valorificarea experienţei de viaţă a tinerilor internați, promovând valori prosociale în rândul membrilor comunității.
La activitate au participat 9 tineri internați, cu istoric în consum de substanțe stupefiante, iar din partea partenerilor, 50 de elevi și profesori.
Activitățile Campaniei, derulate prin metode de educație non-formală (teatru forum, dialoguri peer-to-peer), vor continua în perioada următoare, fiind completate de intervenții în mass-media ale specialiștilor din cadrul Centrului, în vederea unei mai bune cunoașteri a mediului penitenciar de către societatea civilă și înțelegerea fenomenului infracționalității, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.

 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii