Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

La mulţi ani, România!

La mulţi ani, români!

Ca niciodată, astăzi suntem mai mândri, mai uniţi, mai buni! Cinstim memoria lor, a eroilor, şi, indiferent de vreme sau de vremuri, rămânem la datorie, noi, poliţiştii de penitenciare!

La ceas de sărbătoare, trimitem câteva gânduri şi ne alăturăm cântecului de bucurie al poporului român.

 

În cele mai încercate momente din viața omului, în cele mai aspre situații, speranța se poate păstra vie dacă este însoțită de credință. În cele mai dure misiuni pământești, apropierea de Dumnezeu păstrează aprinsă flacăra speranței iar credința pune în mișcare cele mai nebănuite resurse pe care le-a dăruit  Dumnezeu firii umane.  Chiar dacă pe treptele greu încercate ale acestor vremuri sunteți cumva descurajați și lipsiți de apreciere, vă îndemn să aveți credință, să aveți nădejde în vremuri mai bune, căci nu va lăsa Dumnezeu nerăsplătită osteneala voastră. Suntem un popor creștin prin excelență, iar prin unitatea de credință, de limbă și de neam am realizat un ideal istoric – România Mare – un ideal istoric realizat prin jertfa fiecărui român, dar mai ales prin jertfa celor din linia întâi.

Așadar, vouă celor din linia întâi vă mulțumim din inimă pentru jertfa pe care o aduceți zi de zi. Din dragostea voastră se naște binele celuilalt, se naște iubirea aproapelui. Tot din dragostea voastră se naște dorința de a merge mai departe, de a lăsa copiiilor noștri un exemplu de dăruire dezinteresată pentru împlinirea idealurilor noastre.

Vă apreciem, vă încurajăm, vă suntem recunoscători, vă mulțumim și vă îmbrățișăm.  Fiți voi înșivă în sufletele voastre și în Dumnezeu!

Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Constantin RĂDULESCU

                       Preot capelan al Penitenciarului Ploiești

 

Stimați colegi,

Avem o meserie plină de provocări, avem o misiune dificilă. Dar nimic din ceea ce implică lucrul cu oamenii nu a fost vreodată ușor. Însă voi, colegii noștri, polițiști de penitenciare, demonstrați, în fiecare zi, că totul este posibil.
Să fii polițist de penitenciare necesită mult curaj. Când ești în linia întâi trebuie să ai o multitudine de calități. Ești pe cale, sau deja te-ai transformat într-un SUPER-OM: ești stăpân pe tine, răbdător, psiholog care citește caractere și alină dureri sufletești, apărător al justiției și drepturilor umane.
Când simți că îți este greu, amintește-ți că noi, ceilalți colegi ai tăi, ne bazăm pe super-puterile tale. Pentru noi, TU ești model și exemplu.
Astăzi, în ziua de 1 Decembrie, ziua simbol al unirii, am înlănțuit gând după gând pentru fiecare dintre VOI, polițiști de penitenciare, eroii noștri și eroi ai propriilor voastre familii.
La mulți ani, dragii noștri! Să vă țină bunul Dumnezeu sănătoși!

Subinspector de poliție penitenciară Ana Maria SANDU
Sef catedră științe juridice si socio-umane
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii