Astăzi 21-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

La mulți ani, copii!

Se spune că ei sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile, ei ne bucură și ne luminează chipurile.Ce împlinire e mai mare?

Se mai spune, totodată, că fiecare dintre noi păstrăm fărâme de copilărie în fiecare zâmbet, așa că, poate, astăzi este și despre noi!

Dar noi ne gândim, în aceste zile, mai mult ca oricând, la ceilalți ei, cei care nu se pot bucura clipă de clipă de zâmbetele lor, ale copiilor, și îi aducem împreună!

Privește un exemplu:

În cadrul proiectului desfășurat la nivel național în sistemul penitenciar cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului – 1 IUNIE, specialiștii din cadrul sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Galați au organizat joi, 30 mai 2019, în incinta Penitenciarul Galați, o activitate interactivă „Ne jucăm în familie”, la care au participat 11 deținuți părinți și copiii acestora.

       Cu această ocazie, 22 de copii, însoțiți de mamele lor, au avut prilejul, pentru 2 ore, să interacționeze cu părinții lor, persoane private de libertate, și să se implice în diverse jocuri și activități recreative precum puzzle, lego, dans, desen, twistter, turnul de lemn, speed stacks, într-un spațiu special amenajat.

      La activitate a fost invitat, de asemenea, un animator pentru copii, care a întreținut atmosfera veselă, prin cântece, dansuri, modelat baloane și picturi pe fețele copiilor cu eroii preferați ai acestora.

Activitatea  a avut drept scop menținerea relațiilor persoanelor private de libertate cu familia, dezvoltarea abilităților parentale, precum și crearea unui mediu de suport favorabil acestora pentru reintegrarea ulterioară în societate.

Copiii nu trebuie să plătească pentru greșelile părinților, nu trebuie să vadă gratii sau tristețe, așa că, pentru ei, am pictat ziduri, am învățat să cântăm, să desenăm, să depășim, preț de câteva clipe, limitele privării de libertate, căci ei ne „desenează” viitorul, iar noi suntem responsabili pentru ca acest desen să fie cel mai frumos!

La mulți ani, copii!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii