Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

KREATIKON: CREATIVITATE – FORMARE – PERFORMANŢĂ

Ajuns la cea de a XVI-a ediție, Simpozionul Național KREATIKON: CREATIVITATE – FORMARE – PERFORMANȚĂ, organizat de Universitatea „Petre Andrei” din Iași, reunește, și în acest an, timp de două zile (1-2 aprilie), de această dată în format online, experți din domeniile educație, asistență psihologică și asistență socială.

Scopul declarat al demersului, și anume dezbaterea celor mai actuale idei, tendințe şi provocări din învăţământul online, a modelelor de bună practică, dar și stimularea și dezvoltarea cadrelor didactice și a profesioniștilor din domeniu se pliază inclusiv pe obiectivele structurilor de reintegrare socială din unitățile penitenciare. Intervenția în palierele în care factorii externi restrictivi, specifici actualului context epidemiologic și suplimentari celor deja caracteristici mediului carceral, pot afecta parcursul și reușita metodelor clasice este, astfel, esențială și reclamă adaptare și inovare.

În oglinda acestui deziderat, specialiști din cadrul Penitenciarelor Iași, Botoșani, Galați și Târgu-Mureș participă cu lucrări inedite în cadrul Simpozionului, lucrări ce doresc a pune în evidență, pe de o parte, importanța creativității în organizarea și desfășurarea demersurilor educative în mediul carceral, iar pe de altă parte, în contextul pandemiei globale, de a reliefa importanța biblioterapiei ca metodă de susținere a activităților sociale destinate populației carcerale.

În domeniul psihologic, lucrările participante evidențiază principalele legături dintre factorii determinanți ai personalității și formele comportamentului deviant. Totodată, în cuprinsul acestora sunt analizate principalele teorii privind infractorul –  prin prisma trăsăturilor de personalitate, în încercarea de a înțelege resorturile întregului proces de reintegrare socială la care sunt supuse persoanele custodiate în unitățile de detenție.

Schimbul de informații și expertiză, varietatea temelor expuse și profesionalismul participanților susțin promovarea Simpozionului ca izvor de CREATIVITATE – FORMARE – PERFORMANȚĂ.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii