Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

InterFest 2018

Marţi, 11 septembrie 2018, de la ora 0930, Penitenciarul Bucureşti-Jilava a fost gazda celei de-a cincea ediţii a Festivalului Naţional Interpenitenciar „InterFest”.

În cadrul acestui eveniment, au fost organizate seminarii, o expoziţie cu obiectele confecţionate de deţinuţi, competiţii sportive (atletism și fotbal), spectacole de muzică, exerciții demonstrative de dresaj canin, iar oaspeții au avut posibilitatea să viziteze Fortul 13 Jilava- Memorialul Rezistenţei Antitotalitare. La festival au participat 21 de penitenciare, fiind prezenți peste 200 de deținuți.

De asemenea, a fost organizată, în premieră într-un penitenciar, o expoziție de fotografie intitulată „Lumea interzisă”,cu imagini realizate în penitenciare în perioada octombrie 2005 – ianuarie 2006, într-un proiect al Jurnalului Național în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor.

Totodată, la eveniment au participat reprezentanți ai mass-media, ai societății civile, mediului academic și instituțiilor publice partenere.

Organizarea festivalului a urmărit consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi, prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive desfăşurate în colaborare cu societatea civilă, pentru optimizarea intervenţiei derulate de către reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unităţile de detenţie, precum şi creşterea şanselor de recuperare socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate.

Mulțumiri și felicitări tuturor celor ce au contribuit la îndeplinirea acestui „episod” din marele deziderat al procesului de reintegrare socială din sistemul penitenciar!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii