Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Inițiativă inedită la Penitenciarul Botoșani!

Cu toții știm că baza relațiilor interumane este comunicarea, ca mijloc de cunoaștere pe sine și a celor din jur. Întreaga existență se rezumă la capacitatea de a comunica, astfel că această abilitate devine susceptibilă de învățare și perfecționare continuă.
În lucrul cu persoanele private de libertate se poate constata o reală nevoie de formare și/sau dezvoltare a abilităților sociale, cu precădere a celor care presupun o interacțiune menită să transmită idei, informații sau sentimente, pentru că, nu de puține ori, comunicarea deficitară a fost elementul care a generat infracționalitatea.
Între aceste coordonate, Penitenciarul Botoșani a organizat o „Paradă a discursurilor”, intitulată sugestiv „Și eu pot să vorbesc frumos!”.
Patru persoane private de libertate aflate în custodia acestei unități au avut posibilitatea, beneficiind și de îndrumarea voluntarilor clubului Toastmasters Botoșani, să-și exprime gândurile, emoțiile sentimentele, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei în mod organizat, să fie capabili să susțină un discurs în fața unei audiențe.
Aprecierea celor din jur poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor care ajung în detenţie, iar participarea la activităţi, organizate în interiorul, dar şi în exteriorul locului de deţinere, poate oferi oportunităţi de învățare, de dezvoltare a abilităților de comunicare, de relaționare, de gestionare a situațiilor conflictuale și de rezolvare a problemelor.

Ascultă-ne și tu!
https://www.youtube.com/watch?v=OSmrVKh-lIo 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii