Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Înfrățire instituțională între Penitenciarul Timișoara și Penitenciarul Odolov – Cehia

Vineri, 6 septembrie 2019, Penitenciarul Timișoara a fost gazda unei delegații formate din angajați ai sistemului penitenciar din Republica Cehă.
Vizita de studiu a oferit participanților oportunitatea de a interacționa și de a face schimb de experiență și de bune practici, de a dezbate teme precum modul în care este organizată executarea pedepselor privative de libertate în cele două țări, dificultăți și provocări cu care se confruntă angajații celor două sisteme, formarea profesională a personalului și factori motivaționali, modalități de a îmbunătăți condițiile din penitenciare, atât pentru angajați, cât și pentru deținuți etc.
De asemenea, au fost vizitate spațiile în care sunt cazate persoanele private de libertate, unde desfășoară activitățile de instruire școlară, precum și cele specifice domeniului educație și asistență psihosocială, dar și sectorul „Post-Control Vizite” – un spațiu modern, generos, dotat la standard europene pentru a asigura întâlnirea persoanelor private de libertate cu familiile și alți aparținători.
Întâlnirea a fost urmată de semnarea unei declarații de cooperare între cele două instituții penitenciare, materializare a perspectivelor comune de dezvoltare.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii