Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Indiferența hrănește violența!

Promovarea drepturilor omului și valorizarea rolurilor familiale și sociale ale femeii constituie o problematică abordată frecvent în activitățile derulate la nivelul unităților penitenciare, cu atât mai mult cu cât comunitatea internaţională şi societatea civilă au stabilit că nu există circumstanţe atenuante pentru violenţa împotriva femeilor şi fetelor.
În acest context, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou a organizat, în colaborare cu Penitenciarul Ploiești, o activitate cu tematică specifică, în continuarea evenimentelor destinate Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.
Cei 8 deținuți custodiați de Penitenciarul Ploiești și cele 4 deținute custodiate de Penitenciarul Ploiești -Târgșorul Nou, participanți la activitate, au avut ocazia de a-și exersa abilitățile de comunicare, obținând informații necesare îmbogățirii bagajului informațional cu privire la consecinţele abuzurilor asupra femeii, în plan personal şi juridic.De asemenea persoanele private de libertate au identificat diverse tipuri de abuzuri și modalități concrete de prevenire a violenței împotriva femeii.
Participanții au dovedit o abordare matură a tematicii activității, susținând adoptarea unor comportamente prosociale postliberare și experimentarea exclusivă a sentimentelor pozitive în raport cu ceilalți membri ai comunității.
Conștientizarea acestei realități este esențială la nivelul grupurilor sociale a căror perspectivă tinde să ascundă sau să justifice violența, mediul penitenciar confundându-se, de cele mai multe ori, cu rezultatul acestui tip de comportamente.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii