Astăzi 26-05-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Începutul noului an școlar la Penitenciarul Focșani

Luni, 09 septembrie 2019, la Penitenciarul Focşani a avut loc deschiderea oficială a anului şcolar 2019 – 2020, pentru persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.
La cursurile şcolare au fost înscrise 30 de persoane aflate în custodia unităţii, respectiv 14 persoane pentru clasele I-IV şi 16 persoane pentru clasele V-VIII.
Structura anului şcolar, documentele şcolare, precum şi metodologia organizării examenelor de absolvire a cursurilor de şcolarizare şi profesionalizare sunt identice cu cele din şcolile aparţinând sistemului naţional de învăţământ.
Activitatea de şcolarizare se deşfăşoară în colaborare cu Şcoala generală nr. 7 Focşani, care asigură şi cadrele didactice necesare instruirii şcolare.
Ca serviciu public aflat în slujba comunităţii, Penitenciarul Focşani organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele custodiate, urmărind compensarea deficitului şcolar şi prevenirea, în acest fel, a recidivei, prin transmiterea unor valori fundamentale, formarea de deprinderi şi atitudini care să determine comportamente prosociale.

Astfel de festivități au avut loc în majoritatea unităților de detenție din țară, instruirea școlară a persoanelor custodiate constituind o prioritate în procesul recuperativ extins.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii