Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Implicarea ne face OAMENI!

Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Fundația Umanitară ”Rescue” Cluj-Napoca, a organizat sâmbătă, 7 iulie 2018, o acțiune de voluntariat în localitatea Sânicoară, la care au participat 10 tineri privați de libertate cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani. Sub coordonarea unor persoane specializate, tinerii deținuți au muncit la îmbunătățirea condițiilor de locuit ale unei familii nevoiașe: izolarea podului casei, montarea hornului exterior, amenajarea unei toalete, materialele și uneltele necesare fiind oferite de Fundația ”Rescue”. Tinerii deținuți au făcut echipe de lucru cu voluntari de vârste similare ai Fundației, având astfel oportunitatea de a relaționa îndeaproape cu aceștia și de a înțelege câteva dintre reperele unei vieți departe de infracțiuni.

Activitățile de voluntariat desfășurate în beneficiul unor persoane aflate în situații de marginalizare socială au, pe lângă scopul propriu-zis de ajutorare, și pe acela de conștientizare a importanței solidarității sociale și a faptului că schimbarea spre bine necesită inițiativa și implicarea directă a celor care pot și vor să acorde sprijin. Proiectul prezentat a avut drept obiectiv oferirea deținuților tineri oportunitatea de a contribui prin munca proprie la sprijinirea unei familii cu nevoi sociale majore.

Implicarea în proiect a tinerilor a avut rolul de a stimula atitudini și valori pro-sociale ale acestora, precum: voluntariatul, munca în echipă, asumarea și realizarea unor sarcini, comunicarea, relaționarea, ca surse de întreţinere a relaţiei pozitive cu sine şi cu ceilalţi.

Ajută și TU oricând ai ocazia! Implicarea ne face OAMENI!

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii