Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Iată, prin cruce a venit bucurie la toată lumea!”

Urmând tradiția unei colaborări îndelungate și onorante pentru sistemul penitenciar românesc, părintele profesor dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu a participat, în calitate de invitat special, la Conferința națională -”Iată, prin cruce a venit bucurie la toată lumea!”, organizată de Penitenciarul Ploiești, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 1 august 2023.

Alături de părintele Constantin Necula, în cadrul conferinței au mai susținut alocuțiuni părintele Cristian Antonescu, coordonatorul preoților capelani ai sistemului penitenciar românesc, părintele Constantin Rădulescu, doamna comisar șef de poliție penitenciară Magdalena Toma, director adjunct în cadrul Penitenciarului Ploiești, precum și domnul Marius Soare, subprefectul județului Prahova.

La eveniment au participat numeroși preoți de penitenciare, personal din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor, persoane private de libertate, precum și reprezentați ai instituțiilor partenere unității penitenciare organizatoare: Instituția Prefectului Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Prahova, voluntari și reprezentanți ai unor ONG-uri.

Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate reprezintă un deziderat complex a cărui realizare presupune colaborarea și implicarea activă atât a sistemului penitenciar, a instituțiilor partenere, a ONG-uri-lor, dar și a persoanei condamnate. Toate aceste entități au roluri și responsabilități importante în facilitatea unei tranziții eficiente și de succes către comunitate.

Rolul Bisericii, în calitate de partener social, este acela de a reajusta lumea prin aducerea la lumină a adevăratei concepții creștin-ortodoxe despre umanitate și valoarea ființelor umane și astfel, prin întruchiparea acestor valori, omul contemporan și societatea să găsească răspunsurile și soluțiile la multe dintre problemele cu care se confruntă astăzi umanitatea.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziție cu picturi realizate de persoane private de libertate.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii