Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Glorie Armatei Române!

Începând din anul 1944, românii aniversează Ziua Armatei la data de 25 octombrie. De regulă, cu această ocazie, unitățile penitenciare se alătură instituțiilor din Sectorul de Ordine Publică și Siguranță Națională și celorlalte structuri publice locale, în activități de comemorare a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, constând în defilări, tedeumuri și depuneri de coroane.

În acest an, Penitenciarul Vaslui a ales să celebreze Ziua Armatei în cadrul unității, la festivitate participând atât persoanele private de libertate, cât și colaboratori de la nivelul comunității locale. Astfel, vineri, 22 octombrie a.c., ca un preambul al sărbătorii din data de 25 octombrie, a fost organizată o activitate la care au participat 40 de persoane private de libertate și trei cadre active ale Centrului Militar Județean Vaslui.

Evenimentul a constat în realizarea unei prezentări, de către persoanele invitate, privind principalele elemente de interes din istoria Armatei Române fiind, totodată, expuse și prezentate obiecte de colecție, folosite de către militarii români în primul și cel de-al doilea război mondial. Colecția impresionantă de obiecte aparține domnului agent șef principal Lavin Teslariu, angajat al Penitenciarului Vaslui. Tehnica de comunicații, ținutele militare, măștile, căștile expuse, dar și baionetele au stârnit interesul celor prezenți. Printre deținuții aflați în sală, s-au remarcat persoane cu vaste cunoștințe despre istoria României și implicarea Armatei Române în evenimentele importante care au marcat evoluția țării noastre, dar și colecționari de diverse obiecte.

Activitățile de acest tip, care implică parteneri instituționali, se dovedesc a fi un câștig pentru toți participanții, contribuind la mobilizarea deținuților în activități constructive, orientate spre valorificarea resurselor și intereselor, precum și la promovarea imaginii unităților penitenciare și sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii