Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Fundaţia Umanitară „Rescue”, la ceas aniversar

Sâmbătă, 3 martie 2018, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, Fundaţia Umanitară „Rescue” Cluj-Napoca a organizat un dineu, în sala „Orhideea” a complexului „Wonderland”, din localitate.

La evenimentul găzduit de domnul Cosmin Giurgiu, iniţiatorul şi directorul executiv al Fundaţiei, au participat peste 100 de voluntari şi colaboratori, din ţară sau din străinătate, atât din mediul public, cât şi din cel privat, iar din partea sistemului penitenciar au onorat invitația reprezentanţi ai Penitenciarelor Aiud şi Gherla.

Cu acest prilej, au fost difuzate imagini şi filme realizate, de-a lungul timpului, în cadrul acţiunilor „Rescue” , de asistenţă umanitară, în proiectul Afterschool, în programul de reabilitare a persoanelor cu dependenţe, al schimburilor de experienţă din Danemarca, inclusiv cu specialişti din penitenciare.

De altfel, o parte importantă din prezentare a avut accent  pe activităţile Fundaţiei derulate în penitenciare, începând cu cele moral-religioase sau de sprijin material pentru deţinuţi, până la cele sportive, de mediere a relaţiei cu familia, adresate în special tinerilor custodiați ori de facilitare a organizării unor vizite de studiu în penitenciarele din Danemarca, de către personalul specialist.

Luările de cuvânt ale reprezentanţilor Penitenciarelor Aiud şi Gherla au remarcat importanţa contribuţiei Fundaţiei în procesul de reintegrare socială a persoanelor care execută sau au executat pedepse privative de libertate, subliniind faptul că reintegrarea socială a deţinuţilor este un demers complex şi de durată în care o componentă semnificativă o reprezintă dezvoltarea colaborărilor dintre penitenciare şi comunitate.

Evenimentul festiv a constituit și un bun prilej de consolidare a relaţiilor de colaborare şi conturare a căilor viitoare de acţiune între părţi, discuţiile informale facilitând, de asemenea, schimburile de impresii referitoare la realităţile sistemului penitenciar românesc.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii